Copyright Philippe LEVY-STAB .jpg
 

EKG

 

Elisabeth Kontomanou Group

 


Får vi presentera  Elisabeth Kontomanou, sensationell sångerska från Frankrike, född i Lyon 1961. Har turnerat i Frankrike, bott 10 år i New York där hon sjungit på flera av stadens kända jazzklubbar som Blue Note, Village Vanguard, Sweet Basil och the Knitting Factory,

Elisabeth är sedan några år bosatt i Sverige. Hon har jobbat med många kända musiker som Michel Legrand, Mike Stern, John Scofield, Red Mitchell, Toots Thielemans och Richard Bona för att nämna några. Hon har framträtt på flera internationella jazzfestivaler som Montreal International Jazz Festival, North Sea Jazz Festival och La Défense Jazz Festival där hon vann ett fint pris 1986.

Nu vill Elisabeth möta den svenska jazzpubliken och vi undrar om ni vill bjuda er publik på lite fransk-svensk jazzig skönsång av allra bästa märke. Med sig har hon Pelle Karlströms trio med saxofonisten Anders Ekholm. Elisabeth har även sjungit på några svenska scener som Jazzklubb Fasching, Umeå Jazzfestival och Norrtälje Jazzfestival och bjuder med sina svenska kompmusiker på Jazz och Blues med stor scenpersonlighet och stark utstrålning.

De svenska musikerna är

Christian Paulin – bas
Janne Kullhammar – trummor
Anders Ekholm – tenorsax
Pelle Karlström – piano

 

 
EbruYildiz_372.jpg

TURNÉ

2017

13/9 GÄVLE, Jazzklubben
3/10 TYRESÖ, Tyresö Jazz & Blues Club
7/10 SKELLEFTEÅ, Jazzklubben Boston
8/10 PITEÅ, Jazz i Piteå
19/10 JÖNKÖPING, Jazzklubben
22/10 KARLSTAD, Jazzklubben
18/11 SÄFFLE, Jazzklubben
21/11 ANEBY, Jazzklubben

2018

7/4 TROLLHÄTTAN, Jazzklubben

LYSSNA

 

EKG live spår 1-7

BD904BBE-C776-4BFD-940B-8126CF2D23FF.png

Elisabeth Kontomanou har gjort 11 CD-skivor i eget namn, samt varit gäst på flera olika inspelningar.

EbruYildiz_739_2.jpg
 

KONTAKT

För bokning och information, kontakta:
Christian Paulin
070-540 80 30
christian@mynta.net
 

 

PRESS

 

EKG – Elisabeth Kontomanou Group

Elisabeth Kontomanou sång, Pelle Karlström piano, Janne Kullhammar trummor, Anders Ekholm tenorsaxofon samt Christian Paulin bas.

Elisabeth Kontomanou är tveklöst en av de stora jazz- och bluessångerskorna. Född i Frankrike med modern från Grekland och en far som var en jazzsaxofonist från Guinea. Hon har bott och arbetat bl.a. i Paris och New York och jobbat med musiker som Michel Legrand, John Scofield och Toots Thielemans och uppträtt på Montreal Jazz Festival, North Sea Jazz Festival och andra stora festivaler. Med sig har hon en kompetent svensk kvartett, som spelat tillsammans i mer än 10 år i olika konstellationer.

 

Elisabeth Kontomanou har mejslat fram ett personligt uttryck som berör, nu vet jag med besked vem du är. Tack för en härlig kväll som sent ska glömmas!
Sundsvalls Tidning feb 2017
 
Elisabeth har volym och tonomfång i sin röst vilket publiken fick uppleva och uppskattade. Metropols publik gav bandet och Elisabeth Kontomanou många varma applåder.
OJ – Orkesterjournalen feb 2017

 

Nedan hittar du högupplösta pressbilder.